HERBATA TAIWAN TARRY DAPSANG
Klasyczna postać tradycyjnej czarnej herbaty wędzonej.
Silna, o mocnym smaku dymu.
Liście poddaje się procesowi więdnięcia i jest suszona nad otwartym ogniem, gdzie zdobywa swój niepowtarzalny smak.
Można pić z dodatkiem mleka.
To herbata ekscentryczna w aromacie i w smaku.
Nadaje się do wielokrotnego zaparzania.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Herbatę czarną otrzymujemy w wyniku następujących procesów: więdnięcia, zwijania, skręcania, fermentacji, suszenia, na końcu sortowania liści. Herbaty czarne produkowane są na plantacjach indyjskich, chińskich i afrykańskich.
Herbata Czarna zawiera wartościowe składniki:
- Flawonidy - polifenole - posiadające silne właściwości przeciwutleniające i zdolność wiązania metali - chronią organizm przed zatruciami i wolnymi rodnikami.
- Teanina - występuje wyłącznie w herbacie - poprzez obniżanie ciśnienia i korzystną stymulację procesów mózgowych, sprawia że pod jej wpływem osiąga się stan koncentracji przy jednoczesnym odprężeniu.
- Herbata zawiera również fluor, wapń, żelazo, potas, sód i cynk.
Zaparzanie:
Jedna łyżeczka herbaty na filiżankę. Zalewamy przegotowaną wodą o temp. 95°C , parzymy przez 3-4 min. Napar może mieć ciemny intensywny kolor, częściej jednak żywy, czerwonawy.
„Jeśli jest Ci zimno, herbata Cię ogrzeje.
Jeśli jest Ci gorąco, herbata Cię ochłodzi.
Jeśli jesteś pobudzony, herbata Cię uspokoi.”