HERBATA "NA ZŁĄ POGODĘ"
HERBATA FUNKCJONALNA – ZIOŁOWA
Skład: liście jeżyn, anyż, koper włoski, liście malin, liście truskawek, dzika róża, liście orzecha laskowego, kwiat nagietka, kwiat słonecznika, babka lancetowata, płatki róży, jabłka, melisa, mięta, aromat
Smak: miodowo-anyżowy
Babka lancetowata ma silne działanie przeciwzapalne, pomaga w zapaleniach oskrzeli. Znana jest również z kojącego działania na bolące gardło i wspomaga oczyszczenie dróg oddechowych.
Zaparzanie: Zalewamy przegotowaną wodą o temp. 100°C , parzymy przez 5-10 min.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Herbatę czarną otrzymujemy w wyniku następujących procesów: więdnięcia, zwijania, skręcania, fermentacji, suszenia, na końcu sortowania liści. Herbaty czarne produkowane są na plantacjach indyjskich, chińskich i afrykańskich.
Herbata Czarna zawiera wartościowe składniki:
- Flawonidy - polifenole - posiadające silne właściwości przeciwutleniające i zdolność wiązania metali - chronią organizm przed zatruciami i wolnymi rodnikami.
- Teanina - występuje wyłącznie w herbacie - poprzez obniżanie ciśnienia i korzystną stymulację procesów mózgowych, sprawia że pod jej wpływem osiąga się stan koncentracji przy jednoczesnym odprężeniu.
- Herbata zawiera również fluor, wapń, żelazo, potas, sód i cynk.
Zaparzanie:
Jedna łyżeczka herbaty na filiżankę. Zalewamy przegotowaną wodą o temp. 95°C , parzymy przez 3-4 min. Napar może mieć ciemny intensywny kolor, częściej jednak żywy, czerwonawy.
„Jeśli jest Ci zimno, herbata Cię ogrzeje.
Jeśli jest Ci gorąco, herbata Cię ochłodzi.
Jeśli jesteś pobudzony, herbata Cię uspokoi.”