0,00 zł
Strona głównaYERBA MATEMate Green LEMON 200g
Prezent Milka
Szybki podgląd
216,00 zł
Prezent, Zestaw 2x herbata i 2x kawa
Szybki podgląd
54,00 zł
Prezent, Zestaw trzech kaw
Szybki podgląd
37,00 zł
Prezent, Zestaw 3 herbat
Szybki podgląd
47,00 zł
Prezent, Zestaw z 4 kaw
Szybki podgląd
49,00 zł
Peru
Szybki podgląd
7,00 zł
www.aromar.pl
Szybki podgląd
156,20 zł
Wiśnie w Rumie
Szybki podgląd
10,00 zł
Newsletter
Sprzedaję na Allegro
Zobacz moje aukcje na Allegro

Mate Green LEMON 200g

14,00 zł
Produkt niedostępny
Waga:0.20 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Zapytaj o produkt

Mate Green Lemon 200g

Składniki: 90 % yerba ma, 10% dodatków (susz trawy cytrynowej, skórki cytryny i naturalny aromat) w różnych proporcjach.

Cudowny aromat cytryny!

Tradycyjny sposób przyrządzania Yerba Mate:

1. Nasyp do 3/4 objętości naczynia, susz Yerba Mate i przykryj ręką górną część naczynia.

2. Odwróć naczynie i wstrząśnij tak by pył z suszu znalazł się na ręce.

3. Delikatnie odwróć naczynie, tak by zawartość nie zmieniła swojego położenia.


4. Wsadź bombillę i zalej wodą o temp. 70-80C. Czekaj 2-3 minuty i pij przez bombillę powoli, pamiętając o tym by nie mieszać naparu.


Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!

Napisz opinię

Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.

Yerba Mate - Południowo-amerykański napój narodowy z liści ostrokrzewu paragwajskiego - ilex paraguariensis, jasny napar. Mocno pobudzająca brazylijska yerba mate, zawierająca nie mniej niż 90% listków.
Uprawy krzewów Mate prowadzone są na terenie Północnej Argentyny, Paragwaju, Urugwaju i Południowej Brazylii. Spożywana od niepamiętnych czasów przez Indian Guarani.
Ostrokrzew jest co roku przycinany, tak aby ułatwić zbieranie liści. Pierwsze zbiory odbywają się najwcześniej 4 lata po posadzeniu rośliny. Ostrokrzew paragwajski osiąga 13 metrów wysokości. Zbierane liście ogrzewa się krótko w temperaturze 90-100 stopni C, następnie suszy w niskiej temperaturze.
Dzięki zawartości mateiny (odmiany kofeiny) dochodzącej nawet do 2%, napój ten może z łatwością zastąpić kawę, nie drażniąc przy tym żołądka, nie szkodząc sercu i nie pozbawiając pijącego minerałów i witamin. Regularne spożywanie Mate orzeźwia, dostarcza składników mineralnych i chroni przed chorobami wieńcowymi.

Yerba Mate właściwości:  

  • napar może być parzony wielokrotnie,
  • jest bogata w witaminę C,
  • zawiera bardzo dużo antyoksydantów, tzw. polifenoli spowalniając tym samym procesy starzenia,
  • stymuluje tkankę nerwową i pracę mózgu,
  • odpędza zmęczenie
  • wspomaga odchudzanie - spowalnia opróżnianie żołądka utrzymując tym samym poczucie sytości na dłużej,
  • przyśpiesza metabolizm i spalanie tłuszczów,
  • udrażnia żyły i naczynia włosowate.

Tradycyjny sposób przyrządzania Yerba Mate:

  1. Nasyp do 3/4 objętości naczynia, susz Yerba Mate i przykryj ręką górną część naczynia.
  2. Odwróć naczynie i wstrząśnij tak by pył z suszu znalazł się na ręce.
  3. Delikatnie odwróć naczynie, tak by zawartość nie zmieniła swojego położenia.
  4. Wsadź bombillę i zalej wodą o temp. 70-80C
  5. Czekaj 2-3 minuty i pij przez bombillę powoli, pamiętając o tym by nie mieszać naparu.
ZAAKCEPTUJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.