Kawa uprawiana jest w regionie Minas Gerais, w południowo-wschodniej Brazylii, na plantacjach położonych na wysokości 1000 m n.p.m. Panujące tam warunki klimatyczne sprawiają, że nabiera ona niezwykłego smaku i aromatu. Większość zbiorów tej znakomitej kawy pochodzi z małych i średnich gospodarstw rolnych, zazwyczaj prowadzonych przez niewielkie przedsiębiorstwa lub firmy rodzinne.
Kawa Brazylia Guaxupe to kawa palona średnio. Proces palenia trwa kilkanaście minut, odbywa się w temperaturze ok. 200-210 stopni Celsjusza, następnie kawa studzona jest powietrzem.
Wyśmienity smak i pobudzający aromat kawy Brazylia Guaxupe ceniony jest na całym świecie. Ta 100% Arabica charakteryzuje się niepowtarzalnym, pozbawionym goryczki smakiem z oryginalnymi nutami czekoladowo-orzechowymi.
Brazylia Guaxupe należy do kaw klasycznych. Charakteryzuje się łagodnym i delikatnym smakiem pozbawionym goryczki, o niskiej kwaskowatości.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.