Charakteryzuje się łagodnym maślanym smakiem z nutami wanilii, orzechów i lekką słodyczą.
Kawa pochodzi z prowincji Chanchamayo, znajdującej się w centralnym Peru.
Rośnie na wysokości pomiędzy 1200 - 1350 m.n.p.m.
Gospodarstwa należą do drobnych producentów z mniej niż dwoma hektarami ziemi, które produkują około 1500 kg kawy na sezon.
Kawa Peru jest uprawiana w zacienionych miejscach, na dużych wysokościach, w celu wytworzenia gęstszego i bardziej złożonego w smaku ziarna, dzięki powolnemu procesowi dojrzewania. Ponadto producenci wkładają ogromny wysiłek aby produkować wysokiej jakości ziarna tylko przy użyciu zrównoważonych praktyk rolniczych.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.