Informacje
119,35 zł
Facebook Messenger
HERBATA EARL GREY ORIENTAL
SMAK: połączenie mango i bergamotki.
SKŁAD: herbata czarna, bławatek, płatki róży, kwiat słonecznika, naturalny aromat.
SMAK: połączenie mango i bergamotki.
SKŁAD: herbata czarna, bławatek, płatki róży, kwiat słonecznika, naturalny aromat.
Charakterystyczny zapach herbata Earl Grey zawdzięcza bergamotce, a właściwie pomarańczy bergamota.
Pochodzenie rośliny jest nieznane, jednak współcześnie uprawiana jest głównie w basenie Morza Śródziemnego. Małe, słodko pachnące kwiaty zbiera się i robi z nich ekstrakt. Od wieków Włosi wykorzystywali go w celach medycznych.
Oprócz wspaniałego smaku Earl Grey pobudza pracę mózgu i polepsza nasze samopoczucie. Zawarte w niej witaminy i mikroelementy zapewniają naszemu organizmowi witalność i zwiększenie odporności. Fluor zawarty w czarnej herbacie nadaje Earl Greyowi właściwości hamowania rozwoju próchnicy, a flawonoidy obniżają ciśnienie krwi.
Zaparzanie: Jedna łyżeczka herbaty na filiżankę. Zalewamy przegotowaną wodą o temp. 95°C, parzymy przez 3-4 min.
Zaparzanie: Jedna łyżeczka herbaty na filiżankę. Zalewamy przegotowaną wodą o temp. 95°C, parzymy przez 3-4 min.
Zaparzanie
95°C - 3 do 4 min.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Herbata czarna to najbardziej popularna herbata w Polsce. Pochodzi z tych samych liści co herbata zielona, lecz poddana zostaje procesowi pełnej fermentacji. Legenda mówi, że czarna herbata powstała przez przypadek, w czasie transportu herbaty zielonej z Chin do Anglii, uległa ona zamoknięciu, co spowodowało jej fermentację i zabarwienie listków na brązowo.
Herbatę czarną otrzymujemy w wyniku następujących procesów: więdnięcia, zwijania, skręcania, fermentacji, suszenia, na końcu sortowania liści. Herbaty czarne produkowane są na plantacjach indyjskich, chińskich i afrykańskich.
Herbata Czarna zawiera wartościowe składniki:
Herbatę czarną otrzymujemy w wyniku następujących procesów: więdnięcia, zwijania, skręcania, fermentacji, suszenia, na końcu sortowania liści. Herbaty czarne produkowane są na plantacjach indyjskich, chińskich i afrykańskich.
Herbata Czarna zawiera wartościowe składniki:
- Flawonidy - polifenole - posiadające silne właściwości przeciwutleniające i zdolność wiązania metali - chronią organizm przed zatruciami i wolnymi rodnikami.
- Teanina - występuje wyłącznie w herbacie - poprzez obniżanie ciśnienia i korzystną stymulację procesów mózgowych, sprawia że pod jej wpływem osiąga się stan koncentracji przy jednoczesnym odprężeniu.
- Herbata zawiera również fluor, wapń, żelazo, potas, sód i cynk.
Zaparzanie:
Jedna łyżeczka herbaty na filiżankę. Zalewamy przegotowaną wodą o temp. 95°C , parzymy przez 3-4 min. Napar może mieć ciemny intensywny kolor, częściej jednak żywy, czerwonawy.
„Jeśli jest Ci zimno, herbata Cię ogrzeje.
Jeśli jest Ci gorąco, herbata Cię ochłodzi.
Jeśli jesteś pobudzony, herbata Cię uspokoi.”
Klienci polecają również: