0,00 zł
Strona głównaHERBATYHerbata ROOIBOSRooibos Victoria
Prezent Milka
Szybki podgląd
216,00 zł
Peru
Szybki podgląd
7,00 zł
www.aromar.pl
Szybki podgląd
156,20 zł
Wiśnie w Rumie
Szybki podgląd
10,00 zł
Newsletter
Sprzedaję na Allegro
Zobacz moje aukcje na Allegro

Rooibos Victoria

10,00 zł
(1 kg = 200,00 zł)
Wysyłka:24 godziny
Produkt dostępny
Waga:0.00 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Waga

Ilość:sztuka

Zyskujesz 10 punktów Punkty programu lojalnościowego
Kupując produkty objęte programem lojalnościowym, zbierasz punkty, które możesz później wymienić na kupony rabatowe do wykorzystania w sklepie.
Opcja dostępna tylko dla klientów zarejestrowanych.

HERBATA ROOIBOS VICTORIA


SKŁAD:
rooibos, dzika róża, migdały, jabłka, hibiskus, kiwi, aromat.

SMAK: marcepan z jabłkami.


Czerwony rooibos z migdałami, jabłkiem, kiwi, cynamonem, goździkami, dziką różą, daje słodki a zarazem kwaskowaty napar.

Ważną zaletą rooibos jest to że nie zawiera, środków konserwujących, kofeiny (teiny), garbnika i kwasu szczawiowego, dlatego może ten napój pić każdy. 

Zaparzanie: Rooibos przygotowujemy podobnie jak klasyczną herbatę. Na szklankę wsypujemy 1 łyżeczkę rooibos i zalewamy wrzątkiem, następnie pozostawiamy na 5 minut do zaparzenia.

Rooibos pijemy zarówno na ciepło jak i na zimno.


Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!

Napisz opinię

Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.

Rooibos - czyli czerwony krzew, pochodzi z Południowej Afryki z gór Rooiberge. Napój z liści drzewa Rooibos, nie jest herbatą, choć jest podobny i często tak nazywany. Krzew Rooibos, osiąga 1,5 metra wysokości i uprawiany jest w górach Cedar. Tereny te, posiadają piaszczyste gleby, a klimat charakteryzuje się suchym latem i porą deszczową zimą. Miejsce to jest doskonałe dla wegetacji krzewu rooibos, nie potrzebuje ingerencji człowieka (nawożenia), dzięki czemu herbata ta jest całkowicie naturalna.
Cienkie listki rooibos, zbierane są latem, rozdrabniane i zraszane wodą oraz poddane procesom fermentacji, następnie suszone na słońcu. Napój ten, łączy w sobie, wszystko co najlepsze z herbat czarnych, ziołowych czy owocowych.

Historia herbaty rooibos zaczyna się dopiero z początkiem XX wieku, za sprawą Benjamina Ginsberga. Rosjanin przywiózł połamane, suszone liście dwumetrowych  krzewów Aspalathus linearis porastających zbocza gór Cedar (Połudiowa Afryka) do Europy w 1904r. Od tego czasu napar z czerwonokrzewu bardzo szybko zdobywał popularność co zaowocowało szeregiem badań nad jego właściwościami i otwarciem dużej liczby plantacji w Republice Południowej Afryki.
Lata II Wojny Światowej niestety pogłębiały kryzys na ogólnoświatowym rynku herbat i przyczyniły się do upadku wielu plantatorów.

Właściwości Rooibos:

  • napój nie zawiera kofeiny, dlatego nie ma żadnych przeszkód, żeby pić go przed snem lub podawać go dzieciom,
  • polecany jest dorastającej młodzieży, ponieważ zawiera dużo żelaza, wapnia, cynku i magnezu,
  • ze względu na niską zawartość kalorii i dużą ilość mikro i makroelementów coraz częściej staje się składnikiem diet odchudzających,
  • duża zawartość żelaza i działanie przeciwwymiotne sprawiają, że rooibos zalecany jest kobietom w ciąży ponadto stymuluje wytwarzanie pokarmu u kobiet karmiących,
  • obfitość w przeciwutleniacze pozytywnie stymuluje układ odpornościowy, spowalnia proces starzenia i przeciwdziała niektórym odmianom raka,
  • „fusy” czasami się stosuje jako okład na trudno-gojące, swędzące rany,
  • reguluje ciśnienie krwi i poziom kwasów żołądkowych,
  • wzmacniania zęby i kości wspomaga działanie systemu nerwowego,
  • doskonale rozluźnia, odpręża pomaga w zasypianiu i ogólnymrozdrażnieniu,
  • działa kojąco przy bólach głowy,
  • działa rozkurczowo ( doskonała przy kolkach, skurczach u małych dzieci),
  • likwiduje problemy pokarmowe i żołądkowe takie jak: biegunka, zatwardzenie, wrzody, zgaga, mdłości, wymioty itp.
  • łagodzi objawy alergii, egzemy oraz astmy.

Rooibos jest bogaty w minerały i mikroelementy tj. żelazo, potas, miedź, wapno, mangan, fluor, sód, cynk, magnez. Posiada dużą zawartość flawonoidów i witaminy C.

Zaparzanie:

Rooibos przygotowujemy podobnie jak klasyczną herbatę. Na szklankę wsypujemy 1 łyżeczkę rooibos i zalewamy wrzątkiem, następnie pozostawiamy na 5 minut do zaparzenia. Rooibos pijemy zarówno na ciepło jak i na zimno. Dla osłodzenia herbaty można użyć miodu.

„Herbata ożywia naszą wyobraźnię, podtrzymuje omdlewającą głowę, i pozwala zachować spokój duszy”

Klienci polecają również:
  • Czerwona Róża
    Szybki podgląd

    Czerwona Róża

    10,00 zł

  • Rooibos
    Szybki podgląd

    Rooibos

    7,00 zł

  • Witaminka
    Szybki podgląd

    Witaminka

    10,00 zł

  • Piernikowa
    Szybki podgląd

    Piernikowa

    10,00 zł

  • Tiramisu
    Szybki podgląd

    Tiramisu

    7,00 zł

  • Czekoladowa
    Szybki podgląd

    Czekoladowa

    7,00 zł

ZAAKCEPTUJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.