Informacje
119,35 zł
Facebook Messenger
HERBATA LETNIA ŁĄKA
SKŁAD: herbata czarna, ananas, mango, wiśnie, jabłka, mięta, orzech laskowy, dzika róża, nagietek, kwiat malwy, kwiat słonecznika, kwiat róży, naturalny aromat.
SKŁAD: herbata czarna, ananas, mango, wiśnie, jabłka, mięta, orzech laskowy, dzika róża, nagietek, kwiat malwy, kwiat słonecznika, kwiat róży, naturalny aromat.
Letnia Łąka odpręża i relaksuje, wspaniale się przy niej rozmawia, słucha muzyki i odpoczywa. Herbata dosłownie czaruje swym głębokim i intensywnym smakiem i aromatem. Zabiera nas tam, gdzie jest ciszej, a czas płynie wolniej. Jeśli chcesz odpocząć i delektować się smakiem najwyższej próby, to właśnie ta herbata jest dla Ciebie.
Mieszanka ta ma wspaniały, orzeźwiający smak. Dobrze smakuje także jako herbata mrożona.
Zaparzanie: Jedna łyżeczka herbaty na filiżankę. Zalewamy przegotowaną wodą o temp. 95°C, parzymy przez 3-4 min.
Mieszanka ta ma wspaniały, orzeźwiający smak. Dobrze smakuje także jako herbata mrożona.
Zaparzanie: Jedna łyżeczka herbaty na filiżankę. Zalewamy przegotowaną wodą o temp. 95°C, parzymy przez 3-4 min.
Zaparzanie
95°C - 3 do 4 min.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Herbata czarna to najbardziej popularna herbata w Polsce. Pochodzi z tych samych liści co herbata zielona, lecz poddana zostaje procesowi pełnej fermentacji. Legenda mówi, że czarna herbata powstała przez przypadek, w czasie transportu herbaty zielonej z Chin do Anglii, uległa ona zamoknięciu, co spowodowało jej fermentację i zabarwienie listków na brązowo.
Herbatę czarną otrzymujemy w wyniku następujących procesów: więdnięcia, zwijania, skręcania, fermentacji, suszenia, na końcu sortowania liści. Herbaty czarne produkowane są na plantacjach indyjskich, chińskich i afrykańskich.
Herbata Czarna zawiera wartościowe składniki:
Herbatę czarną otrzymujemy w wyniku następujących procesów: więdnięcia, zwijania, skręcania, fermentacji, suszenia, na końcu sortowania liści. Herbaty czarne produkowane są na plantacjach indyjskich, chińskich i afrykańskich.
Herbata Czarna zawiera wartościowe składniki:
- Flawonidy - polifenole - posiadające silne właściwości przeciwutleniające i zdolność wiązania metali - chronią organizm przed zatruciami i wolnymi rodnikami.
- Teanina - występuje wyłącznie w herbacie - poprzez obniżanie ciśnienia i korzystną stymulację procesów mózgowych, sprawia że pod jej wpływem osiąga się stan koncentracji przy jednoczesnym odprężeniu.
- Herbata zawiera również fluor, wapń, żelazo, potas, sód i cynk.
Zaparzanie:
Jedna łyżeczka herbaty na filiżankę. Zalewamy przegotowaną wodą o temp. 95°C , parzymy przez 3-4 min. Napar może mieć ciemny intensywny kolor, częściej jednak żywy, czerwonawy.
„Jeśli jest Ci zimno, herbata Cię ogrzeje.
Jeśli jest Ci gorąco, herbata Cię ochłodzi.
Jeśli jesteś pobudzony, herbata Cię uspokoi.”
Klienci polecają również: